>
Cases
>
Skills Meducation

“Bij het eerste contact klikte het meteen en voelde het goed. Het is heel prettig dat SPOT035 je echt aan de hand meeneemt en dat ze je laten zien wat je kunt verbeteren.

Skills Meducation

Bedrijf: Skills Meducation

Vraagstuk: Automatisering

Uitvoering: 2021

Skills Meducation levert educatieve materialen voor de medische sector. Het bedrijf bestaat 25 jaar en heeft inmiddels vestigingen in Duitsland en Frankrijk. Directeur Jan van Leeuwen vertelt dat corona heeft een boost gegeven aan het medisch vaardigheidsonderwijs. Een positieve ontwikkeling voor Skills Meducation; de vraag naar materiaal was ineens enorm groot. Er kwamen voornamelijk veel nieuwe orders uit Duitsland bij, waardoor de noodzaak ontstond om te automatiseren en digitaliseren.

Jan: ‘We hadden al jaren een orderverwerkingssysteem waar een boekhoudsysteem aan was gekoppeld. Toen we in 2018 ISO-certificaat kregen, kwamen we er bij de procesbeschrijving achter dat dit systeem ontzettend verouderd was. Omdat we in verschillende landen actief zijn moeten alle processen eigenlijk aan elkaar gekoppeld worden door één systeem. We wilden al langer over naar een ERP-systeem, maar nu moest het echt gebeuren.’

Via via komt Jan in contact met SPOT035. Al na de eerste ontmoeting blijkt dat zijn vraagstuk perfect past binnen dit initiatief. Na een kennismakingsgesprek wordt er een plan van aanpak opgesteld en gaat Jan aan de slag met het inventariseren van alle bedrijfsprocessen. Samen met SPOT035 wordt er gekeken hoe die geautomatiseerd kunnen worden. Jan krijgt een shortlist van systemen die voldoen aan zijn wensen en krijgt een aantal demo’s. Zo kiest hij uiteindelijk het systeem wat het beste past bij de behoeftes van Skills Meducation.

Jan: ‘Ik vond de samenwerking met SPOT035 heel verfrissend. Ze zijn vernieuwend, professioneel, weten precies hoe alles werkt en hoe de markt in elkaar steekt. Ik zou het andere ondernemers zeker aanraden!’